Hur du tolkar sidorna

Vi hoppas att du får ett stort nöje när du går igenom det som vi kan erbjuda för dig som vill handla blomsterlökar och knölar på nätet.

När du klickar på bilden / området vid växten så öppnas en ny sida med ytterligare information och där man kan beställa.

Beträffande blomsterlökar och knölar så säljs dessa i de holländska auktionerna efter storleken på dessa. Desto större, desto högre pris. Orsaken till detta är att en större lök har större sannolikhet för att växa till sig och sannolikheten för större blommor ökar. Helt enkelt bättre kvalitet. Genomgående så köper vi endast in de största lökarna vi kan finna. Skulle inte vara så fallet så nämner vi detta i texten.

Beträffande storlekarna så kan det t.ex. stå 5/6 vilket betyder omkrets 5-6 cm. 6/upp eller 6+ betyder min. 6cm och högre. Dessutom kan det stå I, II, III vilket är svårt att förklara då det är mer relativa mått. I är emellertid större än II. Finns även beteckning Topp och Jumbo vilket är ännu större. Men även där köper vi in de största vi kan hitta.

Ett exempel är att de lökar vi köper för Ranunkel kan fås i följande storlekar 5/6, 6/7, 7/8, 8/9 och 9/+. Vi valde 9/+. Lilium candidum fanns att få som 16/18, 18/20, 20/22, 22/24 och 24/+ och självklart valde vi då 24/+. Ge akt på vilken storlek det är på blomsterlöken när ni jämför priserna för olika inköpsställen! Det går ju inte att jämföra blomsterlökar fysiskt när man handlar på nätet.

Om du klickar på bilderna så kommer det upp en ännu större bild. Hur stor beror på formatet på den bild som är inlagd.

När ni tittar på en  växt så finns det upp till 4 andra växter som andra exempel på liknande. Kom ihåg att det inte betyder att inom det segmentet visas om det innehåller fler än 5.