Dahlior, Anemon

Dahlian kommer från Mellanamerika inklusive Mexico och är namngiven efter den svenske botanisten Dahl. De första kom till Europa för ca. 200 år sedan och är nog en av de blommor som har den snabbaste ökningstakten när det gäller intresse. Den har kunnat utveckla väldigt många olika varianter pga. av sin kromosomuppsättning. Man har delat upp Dahlian i flera olika varianter med sina speciella kännetecken, men i vissa fall har man bildat fler nya grupper pga. av att denna typ av Dahlior kommer från en speciell odlare etc.

Planteringsdjupet för Dahlia är ca. 10 cm och generellt kan man säga att man kan plantera 5-7 plantor per kvadratmeter. De vill stå soligt och kan användas i olika typ av förhållanden, som gränsblomma, i behållare eller krukor. Dahlior är mycket populära som snittblommor och blommar tills den första frosten kommer. De kan vara kvar i trädgården så länge frosten inte kommer ner till knölen, även om det ovan jord har förstörts. Knölen skall förvaras frostrfritt i lägre temperatur. Gärna utan att ljus kommer till.

Kännetecken för Anemonblommiga Dahlior är en eller flera ringar av kronblad, med en mitt med små kronblad. Höjd 60-90 cm.

Levereras tidigast i mars, normalt under april till maj.

Visar alla 8 resultat