Sedum/Fetknoppssläktet

Ett släkte som huvudsakligen förekommer på norra halvklotet, men med vissa arter ner till södra Afrika och Sydamerika. Något som är typiskt för dom är att dom lagrar vatten i bladen, vilket gör dom lite tjockare. Antalet arter varierar från ca. 600 till knappt 500 (nyare bedömningar)
De vill gärna ha sol till halvskugga och jordmån som torkar upp snabbt. Uppskattar torrare områden.
Bin och fjärilar lockas till dessa.

USDA 3-9

1 produkt